hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hosszú élet titka olasz módra
Házi ízek, jó kapcsolatok

2018. 10. 05.
Costantino Ambrogi egy közép-olaszországi kisváros, Grottazzolina 91 éves lakosa. Bár gyerekei és unokái aktív dolgozók, mégis saját maga műveli egyhektáros földterületét, állatokat nevel, bort termel, vendégeket fogad.

Fiatalabb korában tagja volt a városi tanácsnak és egy karitatív szervezetnek, melyen keresztül a város szegényeit segítették. Derűs optimizmusát a mai napig őrzi, szeret fiatalokkal időt tölteni, és még mindig hajnalban kel. Az életről, nehézségekről és generációs különbségekről beszélgettünk vele egy nagy fügefa árnyékában.

Mi inspirálta Önt az életben?

– Szerettem dolgozni, szenvedéllyel végeztem a munkámat, ez volt az életcélom. Fiatalkori álmom volt, hogy legyen saját földem és házam, és meg tudjam termelni a családom számára mindazt, amit elfogyasztunk. Ez meg is valósult: a kertemben sokféle gyümölcs terem; borjúkat, disznókat, pulykákat, kacsákat, tyúkokat tartottam, majd feldolgoztam; bort készítettem, mindenből a legjobb minőségre törekedtem.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!