hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Joghurtot az asztalra!

2018. 04. 12.
A joghurt nem csupán gyümölcsszószos fehér krém, hanem tápanyagdús és a mindennapi étkezésekbe könnyen beilleszthető finomság.

Reggelire müzlihez vagy granolához fogyaszthatjuk, akár a natúr, akár a gyümölcsös változatokat, de friss idénygyümölcsökkel is tetőzhetjük az adagunkat. Ha egy üvegpohárban rétegezzük fel a hozzávalókat, még szemünk is gyönyörködhet a díszes étekben. Így a felesleges cukorbeviteltől is meg tudunk szabadulni, és jobban tudjuk kontrollálni, mi kerül a reggelinkbe.

Ebéd vagy vacsora

Főétkezéskor a csirkemell és a joghurt gyakori kombináció lehet. Utóbbit használhatjuk pácoláshoz (például grillezett húsok esetében), mártásokhoz, illetve zöldségekhez mártogatóst gyárthatunk belőle. Ízesítéshez használhatunk mézet, mustárt, kaprot, fokhagymát, citromlevet, római köményt és koriandert, az adott ételnek megfelelő kombinációban. Öntethez keverjük össze a joghurtot citromlével, némi olívaolajjal, sóval és borssal.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!