hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A kegyvesztett
Woody Allen és a #metoo

2018. 03. 08.
Öt évtizedet átívelő karrierje során a mozivilág ikonikus alakjává vált, Botrányos életvitele és zaklatási ügyének ismételt előkerülése azonban végleg nem kívánatos személlyé teheti a filmgyártás fellegvárában Woody Allent.

A világhírű rendezőt nem szükséges bemutatni senkinek. A ’60-as és ’80-as évek közötti hollywoodi újhullám egyik legtöbbre tartott producere négy Oscar-díjjal, tíz BAFTA-val és két Golden Globe-bal büszkélkedhet.

A 2014-es Golden Globe-gálán Allen életművét ismerték el a Cecil B. DeMille-díjjal. A kis szobrot a filmvilág olyan szereplőinek adják, akik a Hollywood Foreign Press Association (Hollywoodban dolgozó külföldi újság­írók szervezete) szerint ,,rendkívüli módon hozzájárultak a szórakoztatóipar világához”. Amíg a vörös szőnyeg elitje Woody Allent ünnepelte a Beverly Hilton Hotelben (távollétében korábbi partnere, Diane Keaton vette át a díjat), a közösségi médiában nagy visszhangot váltott ki a díjazott személye. Két héttel a gála után egy nyílt levél jelent meg a The New York Times hasábjain, amelyet Dylan Farrow, Woody Allen fogadott lánya írt. A cikkben Farrow egy akkor huszonkét éve történt esetet tárt a nyilvánosság elé, miszerint mostohaapja házuk padlásán bántalmazta, mikor Dylan még csak hétéves volt.

A történet szerint Allen 1992 nyarán bántalmazta lányát. Az eset önmagában véve is súlyosnak tekinthető, azonban további bizarr elemként adódik hozzá a tény, hogy ebben az időszakban ért véget Mia Farrow színésznő és Allen tizenkét éves kapcsolata, mert kiderült, a rendezőnek szexuális kapcsolata volt Farrow egy másik nevelt lányával, Soon-Yi Previnnel. Mia Farrownak összesen tizenegy gyereke volt, négy vér szerinti és hét fogadott. Mia Farrow két évig Frank Sinatra, majd utána kilenc évig André Previn német komponista felsége volt, a vele kötött házassága alatt fogadták örökbe a dél-koreai Soon-Yit. Mint utólag kiderült, a kislány tizenkét éves lehetett, amikor megtetszett Allennek – a hollywoodi sztár ezek után még körülbelül tíz évig élt együtt Mia Farrow-val.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!