hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hogyan alapozta meg fiai világnézetét Soros Tivadar?
A Soros család (1. rész)

2018. 01. 18.
Soros György, a magyar származású globalista milliárdos nevét több százmillióan ismerik. Azt viszont kevesen tudják, hogy ki az az ember, aki leginkább hatással volt a nemzetállamok felszámolását és a globális „nyílt társadalom” vízióját képviselő hiperoligarcha pályájára és értékrendjére.

„Apám volt rám a legnagyobb befolyással” – mondta el egy interjúban Soros György a Heteknek 14 évvel ezelőtt. Azóta sok minden változott a világban és hazánkban is, de Ő ma is úgy véli, Soros Tivadarnak köszönhető az, hogy belőle a ma ismert személy vált. A héten kezdődő cikksorozat a Soros-család történetét dolgozza fel.

Szokatlan vendég disznótoron

Habár Tivadar egy nyíregyházi ortodox zsidó családból származott, közvetlen felmenői már nem voltak igazán vallásosak. Nagyapjával kapcsolatban a közös sakkozáson és a nagynénjei (heten voltak) horrorösszegekbe kerülő látványos lagzijain túl az maradt meg benne emlékként, hogy egy ízben bolttulajdonosként a papa megmutatta neki a számlázási könyveit, amelyekben azért vezette gondosan a bevételeit, hogy azok tíz százalékát mindig jótékony célra tudja fordítani. Sőt, minden pénteken a helyi zsinagógában kiszemelt két szegény embert, akiket megvendégelt a házában, miközben nagyokat sztorizgattak és dalolásztak. A lelkiismeretes hívő fia, Mór inkább csak a feszültség elkerülése miatt tartotta a zsidó szokásokat, a Tivadarékkal betanultatott héber imádságokat már nem kérte számon.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!