hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Palesztin abszurd - Riport a Gázai övezetből

2017. 12. 28.
A skoda lefullad. A sofőr kétszer is rányom a slusszkulcsra, hangosan felsír az önindító. A motor beindul. Gázaváros felé fordulunk. „A Burak menekült­tábor köszönti Önt” felirat fogad. A palesztin kommunista párt központjába tartunk.

házak aljában álló üzletek kirakatában elmegy a fény, egy perccel később bekapcsolnak a tarta­lék izzók. A pártszékház előtt egy idősebb férfi ver egy szamarat. Az állat remeg, majd nagy nehezen tovább húzza a kordét. Be tudunk hajtani az iránytaxival. Külön művelet a kiszállás, mivel hatan ültünk benne. „Isten hozta Gázában” – mondja a sofőr fizetés után, majd rátapos a gázra.

A pártszékház inkább egy kocsiszerelő műhelyre hasonlít. Egy fiatal férfi eltolja az ajtót, miután kopogtatunk. Egy lépcsőn a felső szintre invitál minket. Alul egy nagy aula van, ahol az ideológiai képzéseket és a csoportos foglalkozásokat tartják. Nőknek is, ahogyan később megtudjuk. Igaz, nő nem tagja a párt fegyveres szárnyának, de a süteményből, amelyet a kommunista harcosoknak sütnek, ehetünk. Fügés.

A felső szinten a falat a párt plakátjai díszítik a vörös csillaggal. Néhány „mártír” (izraeli szemszögből: halott terrorista) képe is helyet kap. A Demokratikus Népfront Palesztina Felszabadításáért kifejezetten büszke arra, hogy fegyveresen is részt vesz az Izrael ellen vívott háborúban. Ennek eredményét hirdetik a férfiak falra ragasztott képei.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!