hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Idézetek Ray Kurzweiltől

2018. 01. 09.
A szingularitás lehetővé fogja tenni, hogy meghaladjuk biológiai testünk és agyunk korlátait. Uralkodni fogunk a sorsunk fölött. A kezünkbe kerül a halandóságunk. Olyan sokáig élhetünk majd, amilyen sokáig csak akarunk.

Gyakran gondolok Arthur C. Clark harmadik törvényére: „bármely, kellőképpen fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától…”. A Potter-könyvek összes „varázslata” valóra fog válni a technológia révén... A tökéletes átélést kínáló virtuális valóságunkban lehetséges lesz (…) másokat elvarázsolni és nanoeszközök alkalmazásával lehetségessé válik mindez a valódi valóságban is.

Fokozatosan körvonalazódott előttem egy átalakító esemény, amely a 21. század első felében fog bekövetkezni. Ahogyan az űrben egy feketelyuk drámaian megváltoztatja az eseményhorizontja felé gyorsuló anyag és energia mintázatát, a jövőnkben közelgő szingularitás is egyre jobban átalakítja az emberi élet minden intézményét és aspektusát, a szexualitástól kezdve a spiritualitásig.

Noha ez a korszak se nem utópisztikus, se nem disztópikus, át fogja alakítani azokat a fogalmakat, amelyekre támaszkodva értelmet adunk az életünknek, az üzleti modellektől kezdve az emberi élet hosszáig, beleértve magát a halált is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!