hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Paradicsom helyett marihuána
Miért hódít az orvosi kannabisz?

2017. 12. 15.
Könnyen lehet, hogy a jövő egyik legjövedelmezőbb kertészeti ágazata a kannabisztermesztés lesz – az orvosi marihuána terjedése, a gyógyszeripar erőteljes érdeklődése és nem utolsó sorban a legalizálásra való törekvések miatt cégek sora készül arra, hogy „füvet” termesszen.

 

Az izraeli mezőgazdasági minisztérium külön agrárszektorként támogatja az orvosi kannabisz termesztését; egy kanadai egyetem képzést indít, hogy az érdeklődők elsajátíthassák a kendertermesztés alapjait; országok sora – legutóbb Lengyelország – legalizálta a marihuána orvosi használatát. Szinte minden héten olvasni újabb és újabb híreket, amelyek a kannabisz elképesztő térhódítását mutatják. Az izraeli agrártárca szakértője a The Jerusalem Postnak összefoglalta, mi motiválja a kormányzatot abban, hogy támogatást nyújtson a marihuánatermesztőknek. Mint mondta, a kannabisz gyógyászati ​​célokra történő használata viszonylag új jelenség világszerte, így Izraelben is, ám ellentmondásossága ellenére egyre népszerűbb. Ezt meglovagolva az ország akár több mint egymilliárd dollár plusz exportbevételre tehet szert. Mindez egybecseng azzal, amiről egy magyar kertészmérnök számolt be a Heteknek: nyugati szakmai konferenciákon rendszeresen téma, hogy milyen technológiai megoldások vannak a kannabisz iparszerű termesztésére – sokan ugyanis ebben látják a jövő üzletét.

Kockázatos mellékhatások

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!