hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szegény gazdagok
Mennyibe kerül a boldogság?

2017. 11. 07.
Mennyire tartaná magát boldog embernek, ha nyerne egy óriási pénzjutalommal járó versenyen? És mennyire tartaná magát boldognak egy évvel az esemény után? Ha azt gondolja, hogy a pénz mennyisége miatt rendkívül boldog lenne, téved.

Ezt bizonyítja több, a témával foglalkozó kutatás. Elsőként érdemes a lottónyertesekkel foglalkoznunk, hiszen ahogy az Index által nemrégiben végzett közvélemény-kutatásból kiderült, a magyar felnőtt lakosság 57 százaléka életében legalább egyszer kipróbálta a lottózás valamelyik formáját.

Az első kutatás keretében huszonkét nagyobb összeg nyertese, szintén huszonkét véletlenszerűen kiválasztott személy, és huszonkilenc, baleset következtében lebénult személy vett részt. Ahogy az várható volt, a sérülés áldozatainak nagy kihívást jelentett a múltbeli és a jelenlegi helyzetük között fennálló kontraszt megélése, főleg, mivel idealizálták előző életü­ket. A meglepetést az első és a második csoport viszonya jelentette, mivel a lottónyertesek már nem lelték örömüket a hétköznapi eseményekben.

A szomszéd fűje

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!