hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mr. Fölényes és a klubja

2017. 10. 03.
Magyarország megszakította a nagyköveti szintű diplomáciai kapcsolatot Hollandiával, mert a hamarosan távozó holland nagykövet igen különös dolgokat mondott egy magyar hetilapnak:

 „Autós merénylet bárhol történhet, a legtöbb a Közel-Keleten. És akkor most bombázzuk le a Közel-Keletet? Itt egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet. Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány.”

Gajus Scheltema, Hollandia magyarországi nagykövete a 168 órának elmondta még azt is: „nem tarthatunk életben egy korrupt rendszert”. Nem Hollandiára vagy az EU-bürokráciára gondolt, hanem az Orbán-kormányra. A magyar felet nem ez háborította fel, hanem az első idézet utolsó mondata. Itt azt jelentette ki a nagykövet, hogy a magyar kormányzat úgy gondolkodik, mint a terroristák.

Először röviden a második kijelentésről. Scheltema azt magyarázta, hogy a holland adófizetők pénzére vigyáz: „Olyan nincs, hogy egyes országok csak profitálnak az EU pénzéből, de nem hajlandók hozzájárulni és segíteni a minket érő kihívásokban”. Fölényes duma. Ha igaz lenne, akkor is fölényes maradna. Csakhogy az nem igaz, hogy Magyarország egy parazita, ahogyan

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!