hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mr. Fölényes és a klubja

2017. 10. 03.
Magyarország megszakította a nagyköveti szintű diplomáciai kapcsolatot Hollandiával, mert a hamarosan távozó holland nagykövet igen különös dolgokat mondott egy magyar hetilapnak:

 „Autós merénylet bárhol történhet, a legtöbb a Közel-Keleten. És akkor most bombázzuk le a Közel-Keletet? Itt egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet. Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány.”

Gajus Scheltema, Hollandia magyarországi nagykövete a 168 órának elmondta még azt is: „nem tarthatunk életben egy korrupt rendszert”. Nem Hollandiára vagy az EU-bürokráciára gondolt, hanem az Orbán-kormányra. A magyar felet nem ez háborította fel, hanem az első idézet utolsó mondata. Itt azt jelentette ki a nagykövet, hogy a magyar kormányzat úgy gondolkodik, mint a terroristák.

Először röviden a második kijelentésről. Scheltema azt magyarázta, hogy a holland adófizetők pénzére vigyáz: „Olyan nincs, hogy egyes országok csak profitálnak az EU pénzéből, de nem hajlandók hozzájárulni és segíteni a minket érő kihívásokban”. Fölényes duma. Ha igaz lenne, akkor is fölényes maradna. Csakhogy az nem igaz, hogy Magyarország egy parazita, ahogyan

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!