hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Isten, az egyedüli jó

2017. 09. 07.
Amikor Diana hercegnő meghalt, John Bevere (képünkön) amerikai pásztor együtt gyászolt a világgal. Micsoda veszteség! Miért engedhette meg Isten azt, hogy ez a szörnyű tragédia megtörténhessen? Hiszen Diana annyi emberen segített! Mennyit küzdött a háborús térségek akna-mentesítéséért! Hányszor utazott Afrikába, hogy karjaiban tartson AIDS-beteg gyerekeket… Mennyi jót tett! Mennyire jó ember volt!

Ahogy John nézte a szörnyű képsorokat, Isten szólt hozzá: Diana egy velem szemben lázadó, házasságtörő asszony volt. A szerzőt mellbe vágta a felismerés, hogy nem minden jó, amit az emberek jónak mondanak. John Bevere ettől a naptól kezdve kutatni kezdte, hogy mi a különbség az ember és az Isten jó-fogalma között.

Az Isten, az egyedüli jó című könyv ennek a több évtizedes kutakodásnak az eredménye. „Nem az a fontos, hogy egy dolog mennyire tűnik jónak, hogy úgy érzed, »boldoggá tesz«, hogy szórakoztat, hogy gazdag és sikeres lehetsz általa, hogy az nagyon »szelleminek« vagy bölcsnek tűnik, hogy mennyire népszerű és elfogadott az emberek előtt… Ha valami ellentétes Isten bölcsességével (Beszédével), az végül kárt és keserűséget fog okozni” – írja a szerző.

Bevere kritikát fogalmaz meg a nyugati kereszténység bizonyos Biblia-ellenes tradícióival szemben. A Szentírás Jézus Krisztust úrnak és királynak mutatja be, de a keresztények gyakran csak a megváltói szerepet azonosítják vele. Amikor bűnös emberek Istenhez fordulnak, a hívők gyakran nem mondják el nekik, hogy nem elég „befogadni Jézust a szívükbe” – meg is kell változtatniuk az életmódjukat, ha követni akarják a Mestert. Egy „megtérő ima” senkinek sem garantálja azt, hogy a mennybe fog kerülni, hiszen Jézus is egyértelművé tette a követői előtt: „Aki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem.” (János evangéliuma 14:21)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!