hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Veszélyeztetett férfiak
Járványszerű meddőség a fejlett világban

2017. 08. 03.

A nyugati férfiak körében a spermiumok száma az elmúlt 40 évben felére csökkent, és a jelenség folyamatos romlást mutat. A fejlett világ járványaként emlegetett meddőség rendkívül összetett jelenség, amely egyformán sújt nőket és férfiakat – ugyanakkor a férfimeddőség csak az utóbbi években került a tudományos kutatások előterébe.

 

A férfimeddőség fokozódó veszélyére hívta fel a figyelmet nemrégiben a nemzetközi sajtó, hivatkozva Hagai Levine, a Jeruzsálemi Héber Egyetem epidemiológusának adataira, melyek szerint a nyugati férfiak körében a spermiumok száma az elmúlt 40 évben a felére csökkent, s a spermadeficit egy folyamatosan romló tendenciát mutat. (Itt nem a funkcionális meddőségről van szó, azaz nem a szexuális teljesítőképességgel van a probléma, hanem a spermaállomány minőségével.)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!