hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gyilkos románc
Életfogytiglant kaptak Anglia legkegyetlenebb tinédzserei

2017. 08. 07.
„Alkonyat-gyilkosság” néven vonul be az angol kriminalisztika történeté­be az ország legfiatalabb kettős gyilkosai által elkövetett kegyetlen mészárlás. Kim Edwards és Lucas Markham a lány anyját és húgát ölték meg – majd leültek vámpíros filmeket nézni. A két tinédzser nevét azt köve­tően hozta nyilvánosságra a sajtó, hogy az ítélet velük szemben jogerőre emelkedett: mindketten életfogytiglani börtönbüntetést kaptak. A gyilkosság elkövetésekor – 2016 áprilisában – 14 évesek voltak.

A lincolnshire-i Spalding kisvárosban már új bérlő lakik abban a házban, ahol a tinédzserpár bő egy évvel ezelőtt hidegvérrel, összesen tíz késszúrással végzett Elizabeth és Katie Edwardszal. A gyilkosok először 17 és fél év után kerülhetnek feltételesen szabadlábra, miután az esküdtszék egyhangú döntéssel bűnösnek nyilvánította őket. Az ügy­ben több napos tárgyalássorozat után született ítélet, amelyben az egymással igen beteges kapcsolatban levő fiatalok semmiféle megbánást nem tanúsítottak, sőt különösebb érzelmet sem mutattak ki. Az egyetlen dolog, ami érdekelte őket, hogy együtt tölthessék le a büntetést, amire viszont nyilván nem lesz lehetőségük. Az ügyet figyelemmel kísérők számára megdöbbentő volt, hogy Kim Edwards még „annyiba sem vette anyja és húga életét, mint egy hörcsögét”.

Az ügyész szerint a felbujtó mindvégig a lány volt, aki „belerángatta” az ügybe a tettet végül fizikailag elkövető Markhamot. A pár a McDonald’s-ban ült, ahol Lucas azt mondta Kim anyjáról, hogy „bárcsak megölhetném”, mire Kim azt válaszolta, hogy „csináljuk”. A fiú később a nyomozóknak elmondta, hogy Kim „azt hitte, csak viccelek, pedig komolyan mondtam; aztán rájött, hogy komolyan gondolom, és ő is komolyan vette – így kezdődött az egész”.

Vérszomj

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!