hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fogadd el és hallgass!
Szivárványmítoszok: így korlátozza a lelkiismereti szabadságot sok multicég és egyetem (2. rész)

2017. 07. 13.
Előző számunkban összegyűjtöttünk néhány olyan egészségügyi és életmódbeli mítoszt, amit a médiában gyakorta használnak a homoszexualitás és más alternatív nemi  és szexuális orientáció elfogadtatására. (Szivárványmítoszok. Hetek, 2017. július 7.) Ezúttal olyan eseteket válogattunk, amelyek az LGBTQ+ társadalomátalakító programnak a gazdasági életben és az oktatási intézményekben megjelenő hatásait jelzik.

Évek óta a nagy nemzetközi multicégek állnak a melegmozgalom kampányainak az élén, ami együtt jár azzal, hogy gyakran testületileg vonulnak fel a Pride-rendezvényeken. Noha a részvétel a munkavállalók számára nem kötelező, az adott munkahelyen ismert, hogy kik a felvonulók és kik a távol maradók – ahogyan hajdan a munkásmozgalmi demonstrációkon is. A magyarországi Nyitottak vagyunk kampány zömében multinacionális támogatói között van többek között a Google, a Prezi, az Auchan, a BP, a Citibank, a General Electrics, az IBM, az IKEA, a LogMeIn, a Microsoft, a Morgan Stanley, az NNG, a Price Waterhouse, a Starbucks, a Vodafone és persze a magyar média legszivárványszínűbb szereplője, a 444 is.

Felvonulóktól kérték

Vannak azonban a munkavállalók lelkiismereti meggyőződését ennél élesebben célba vevő kezdeményezések is. A JPMorgan Chase multinacionális vállalat (a Forbes Magazin szerint a 4. legnagyobb a világon) munkavállalóit érintő éves felmérése például nemrég új kérdéskörrel bővült. Az általános – mint például a cég hatékonyságára vonatkozó vagy a munkavállalók elégedettségére vonatkozó – kérdések mellett megjelentek a következő kitöltendő rubrikák is:

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!