hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Múlt századi élmény és ízek Budapest szívében!

2017. 07. 06.
A két világháború közötti pezsgő budapesti zsidónegyedbe kaphatnak betekintést a Hanna Glatt Kóser étterembe látogatók! Az autentikus zsidó ételek, remek kiszolgálás és a csodás környezet együtt járul hozzá az egyedi élményhez.

Budapest hagyományos belvárosi zsidó negyedében, a Kazinczy utcai főzsinagóga körül található a MAOIH (Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség) központja, ahol minden, az orthodox zsidó hitélethez tartozó intézmény is jelen van.

A zsinagóga melletti tégla borítású épület – mely korábban a régi zsidó iskola volt – földszintjén helyezkedik el a Sasz Chevra zsinagóga. Ez a hely szolgál helyszínül az őszi nagyünnepektől a Tóraadás ünnepéig a sábeszi Istentiszteleteknek, illetve az ünnepi kiddusoknak, valamint a tanulásnak.

Az udvarban található a Hanna Orthodox Glatt Kóser étterem, mely az 1920-as évek óta létezik, azonban étteremként csak a második világháborút követően üzemel. Helyén korábban népkonyha működött. A HANNA az egyetlen glatt kóser étterem, mely az orthodoxia felügyelete alatt működik. Az étterem felett kapott helyet az új rendezvényterem, az udvaron pedig hangulatos kerthelyiség lelhető a nyári szezonban.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!