hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hajsza a gyermekek ellen
Az idei Pride elé

2017. 07. 29.
Egy érdekes találós kérdéssel kezdem, és a választ is mindjárt meg fogom adni, nem akarom idegesíteni a kedves olvasót, akit a mindennapos hajsza talán amúgy is megviselt. Mondom tehát a kérdést. Ki írta az alábbi idézetet, és milyen rendszert jellemez benne?

„A szülők, a múlt nemzedéke tragikus tehetetlenséggel kénytelen szemlélni, mint iparkodik minden módon és eszközzel elszakítani tőle gyermekét az erősza­kos, idegen rendszer. A versenyfutás a gyermek lelkéért, ez a korunkbeli nagy dráma, a világdráma igazi cselekménye. A rendszer tudja, hogy a biztonságát világvonatkozásban csak úgy alapozhatja meg, ha a kihalásra ítélt idősebb nemzedék nyomába lépő ifjúságot minden módon megragadja, elszakítja őket a családtól, a nem­zettől, a nyugati műveltség öntudatától, s egy-két janicsármódra nevelt nemzedék feláldozása után olyan ifjúsággal rendelkezik majd, amelynek már idegrendszerében sem élnek a család, a nemzet, a nyugati műveltség reflexei. Ezért a nagy, az erőszakos, a minden módon szorgalmazott hajsza.”

„Ulysses Vasárnapi krónikája következik. Ulysses a magyar irodalom egyik legnagyobb élő reprezentánsának fedőneve. Itt a Szabad Európa Rádiója, a Szabad Magyarország Hangja” – hangzott föl először 1951. október 7-én, Münchenben. Márai Sándor volt Ulysses, a fenti idézetrészlet pedig az 1951. de­cember 23-án elhangzott adásból való (olvasható: Márai Sándor: Fedőneve: Ulysses I., Helikon, 2014, 63.). Márai tehát itt a bolsevik rendszert jellemzi.

Ami az igazán megdöb­bentő, hogy amit itt a kommunistákról ír, az gyakorlatilag teljesen illik a modern liberalizmusra is. Túlzás lenne ez? Egyáltalán nem. Megmutatom, miért. Láttam nemrég egy videót, amiben az edmontoni közkönyvtárban három nőnek öltözött férfi („drag queen”) tartott mesedélutánt a gyerekeknek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!