hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szuperhősök az égből?
Az ufójelenségek és a transzhumanista jövőkép

2017. 05. 18.
Furcsa „dokumentumfilm” készült az ember és a földönkívüliek állítólagos kapcsolatfelvételéről a közelmúltban. A tényeket, összeesküvés-elméleteket és az okkultizmussal határos eszméket vegyítő alkotás olyan állításokat fogalmaz meg, amelyek szerint ha a témával kapcsolatos információk birtokában lennénk, megrendülne a jelenlegi világrend. A nullponti energiarendszerek elterjedésével képessé válnánk egy „evolúciós ugrásra”, amelynek eredménye a „transzhumán”, emberfeletti ember megjelenése lenne. Azonnal kifejlesztenénk a mesterséges intelligenciát, drámaian meghosszabbítanánk az emberi életkort, a humán-gép hibridek uralkodó osztálya venné át az irányítást a bolygón, beindulna az idegen civilizációkkal való intergalaktikus kereskedelem, és így tovább. A hatalmi erőegyensúly fenntartásában érdekelt csoportok azonban ezt nagyon nem akarják - néhány a film főbb állításaiból.

Steven Greer kilencéves volt, amikor – állítása szerint – „nagyon tisztán” látott egy ide­gen űrhajót az égen. A világ­űr iránti érdeklődését a nagybátyja is motiválta, aki a NASA egyik holdra szálló egységének a tervezésével foglalkozott. „Amikor láttam ezt a földönkívüli tárgyat, egyértelműen látszott, hogy egy tökéletes korong, amit intelligensen irányítanak. Hirtelen jelent meg, majd egyszer csak eltűnt. Egyáltalán nem úgy mozgott, mint egy rendes repülőgép” – meséli Greer a Huffington Postnak adott interjújában. Innen indult az észak-karolinai Charlotte-ból származó orvos életre szóló érdeklődése az idegen civilizációk iránt.

Greer 1990-ben hozta létre a Földönkívüli Intelligencia Kutatóközpontot (Center for the Study of Extraterrestrial Intelligence – CSETI). A kutatóközpont célja a civil kapcsolatfelvétel kezdeményezése földönkívüli civilizációkkal. Az ufológus ezen­felül 1993-ban alapította meg a Leleplezés Projekt (Disclosure Project) elnevezésű nonprofit szervezetet, amelynek célja a kormány által – állítólag – eltitkolt információk nyilvánosságra hozása az ufókkal és földön kívüli technológiákkal kapcsolatosan.

Steven Greer az egyik legismertebb ufológus napjainkban. Volt már Larry King riportalanya, és részt vett kongresszusi háttérmeghallgatáson is. 2001-ben a Nemzeti Sajtóklubban (National Press Club) húsz nyugalmazott légierő-, légiforgalom-irányító és titkosszolgálati tisztviselővel együtt tartott sajtótájékoztatót. Greer állítólag 120 órányi tanúvallomást gyűjtött már össze civilektől, illetve számos kormányzati és katonai alkalmazottól ufóészlelésekkel kapcsolatosan.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!