hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Manchester után: veszélyben van-e Magyarország?

2017. 05. 25.
Hazánkat is elérheti az Euró­pát sújtó terrorhullám –mondta a Heteknek két, a témában jártas szakember a hétfői manchesteri terrortámadás kapcsán. Bár Magyarország nem elsődleges célpont, a közeljövőben három olyan nemzetközi eseménynek is házigazdája lesz, ami felkeltheti a terroristák figyelmét.

Százszázalékos védelem nincs a terrorizmus ellen, azonban az, hogy mekkora „sikert” érhetnek el a gyilkosok, több tényezőtől is függ: az el­-ső kérdés, hogy milyen alapon válasz­-tanak helyszínt, vagyis hogy mely országok a legveszélyeztetettebbek. A másik, hogy az érintettek élnek-e a megfelelő biztonsági módszerekkel.

Cseri Ferenc egykori hírszerző szerint a manchesteri koncert biztosítása során súlyos szakmai hibákat követtek el a rendezők: „Elképesztő felelőtlenségnek tartom, hogy semmiféle védelmi rendszer felállításáról nem gondoskodtak, miközben huszonegyezer fiatal szórakozott a helyszínen”, mondta lapunknak Cseri, aki érthetetlennek nevezte, hogy a világ egyik legjobb titkos-szolgálatával rendelkező országban mindez megtörténhetett.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!