hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Brüsszel – Strasbourg – Budapest: totális háború

2017. 06. 17.
Magyarországgal szemben a kemény hangú határozattervezetet fogadta el az Európai Parlament szerdán.

Két tervezet került a testület elé. Az egyiket a konzervatív pártokat tömörítő Néppárt, a másikat egy négypárti – szociáldemokrata, liberális, zöldpárti és radikális baloldali – alkalmi koalíció készítette. A Néppárt javaslata sürgette volna az Európai Bizottságot, hogy „segítsen a magyar kormánynak megtalálni a megfelelő megoldást a felmerült aggályokra”, Budapestet pedig felszólította volna a párbeszéd folytatására a Bizottsággal.

A másik, végül többséget kapott négypárti előterjesztés készítői szerint eljött az ideje az európai uniós szerződés hetedik cikkelye szerinti eljárás megindításának Magyarországgal szemben, mert „rendszerszintű fenyegetés éri a jogállamiságot” Magyarországon.

A szövegben felszólítják a magyar kormányt, hogy változtasson a menekültügyi és a felsőoktatási törvény kifogásolt részein, illetve vonja vissza a civil szervezetekről szóló szabálytervezetet.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!