hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fenevadak kertje
Dokuregény a hitleri Németországról egy amerikai diplomata szemével

2017. 05. 18.
Erik Larson amerikai író saját bevallása szerint azért vágott bele a történet feldolgozásába, hogy bemutassa, milyen egy adott személy szemszögéből megélni a történelmet – azzal a tudással és ismeretanyaggal, ami akkor és ott elérhető volt, amikor még nem lehetett pontosan látni, mivé fajulnak az események. Az izgalmas non-fiction műfajával, egy amerikai diplomata család segítségével kalauzolja el olvasóit a háború előtti Németország utcáira, éttermeibe, felső köreibe és partijaira, ahol titkos információk cserélnek gazdát, románcok szövődnek, zajlik az élet, miközben szinte észrevétlenül beköltözik a szívekbe a jeges félelem.

1933 nyarától követhetjük nyomon az eseményeket, amikor az új amerikai nagykövet, William E. Dodd és családja megérkezik az euforikus megújulás hangulatában úszó Németországba. A történet a „hosszú kések éjszakájáig” tart, amikor 1934 nyarán Hitler likvidáltatja minden nyílt vagy vélt ellenfelét, akik közül többen a Dodd család baráti, ismerősi körébe tartoznak.

A döntés

Dodd, a Chicagói Egyetem 64 éves történelemprofesszora a harmincas évek elején olyan kényelmes állást keres, ahol nyugodtan megírhatja élete fő művét, az amerikai „régi Dél” történetét. Először egy csendes belgiumi vagy hollandiai nagyköveti állásra gondol, így meg is keresi a Roosevelt-adminisztrációban dolgozó egyik

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!