hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Évi 712 gyermekmolesztálási ügy
A jéghegy csúcsa

2017. 04. 20.
Mintha kicsit megnyílt volna a zsilip: sorban derülnek ki a kiskorúakat molesztáló nevelők külön­böző ügyei. Legutóbb egy középkorú erkölcstanár borzolta fel a kedélyeket, aki kikezdett egy 13 éves diákkal. A Hintalovon Alapítvány szakértői szerint nem annyira az esetek száma nő, hanem több ügy kerül napvilágra, mert óriási a látencia.

Több mint tíz éve tanított egy isaszegi általános iskolában az a tanár, akit nemrégiben előzetes letartóztatásba helyeztek, mert a gyanú szerint szexuális viszonyt folytatott egy 13 éves diáklánnyal. A középkorú férfi – aki nem mellesleg történelmet és erkölcstant tanított a gyerekeknek – azért bukott le, mert az érintett kislány édesanyja a gyermeke telefonján erre vonatkozó üzeneteket talált, ezért feljelentést tett az ügyben. A kis­lány vallomása alapján a rendőrség elrendelte az előzetes letartóztatást, mivel fennáll annak a lehetősége, hogy a gyanúsított a sértettet vagy a tanúkat befolyásolja, illetve eltüntet bizonyítékokat. A férfi mellett kiállt az élettársa és a nevelt lánya is, mondván: nem hiszik el a történteket.

Egyidejűleg a Dunakeszi Tankerületi Központ is vizsgálatot indított az ügy­ben, és az érintett tanárt felmentette a munkavégzés alól – ez azt jelenti, hogy egyelőre nem taníthat sehol.

Tények a jelentésből

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!