hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A rabbi imája Donald Trumpért és Jeruzsálemért
Interjú Marvin Hier rabbival, a Simon Wiesenthal Központ alapító elnökével

2017. 02. 23.
„Emlékeztetni akartam a világot Jeruzsálemre és arra, hogy a zsidó népnek a bibliai idők óta szoros kapcsolata van a várossal” – mondta a Heteknek Marvin Hier rabbi, aki egyike volt azoknak a vallási vezetőknek, akik január 20-án imát mondtak Donald Trump elnöki beiktatásán. (Új kezdet, sok imával. Hetek, 2017. január 27.) A Simon Wiesenthal Központ 77 éves alapítója korábban nem ismerte személyesen Trumpot, de habozás nélkül elvállalta a felkérést, mert hálás Amerikáért, és drukkol az elnök sikeréért.

Ön volt az első ortodox rabbi, akit felkértek, hogy elnöki beiktatáson imádkozzon. Minek tulajdonítja a meghívást?

– Igen, rabbik vettek már ugyan részt korábban elnöki beiktatáson, de az utóbbi időben nem nagyon, legutóbb 1985-ben imádkozott rabbi ilyen alkalmon. Így aztán nagyon meglepődtem, amikor Trump úr egyik munkatársa december végén felhívott azzal, hogy részt vennék-e és imádkoznék-e a január 20-ai beiktatáson.

Ismerte Donald Trumpot?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!