hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Magukat adják
YouTube-trendek az élő közvetítéstől a macskasztárokig

2016. 12. 08.
Amikor Steve Chen 2005-ben kilépett a Facebookból, mindenki őrültnek tartotta. Az akkoriban hihetetlen fejlődésnek indult közösségi portál egyik első alkalmazottjaként részesülhetett volna a Facebook azóta legendás sikeréből. Csakhogy a tajvani programozó nem volt őrült. Ő lett ugyanis a világ legnagyobb videómegosztó oldalának, a YouTube-nak az egyik alapí­tója, aki cégét később 1,65 milliárd dollárért adta el a Google-csoportnak. A videomegosztó – a Google után – az internet legforgalmasabb weboldala. Nézzük meg, hogy 11 évvel a létrejötte után mik az aktuális trendek a YouTube-on, és hogy mi mindenre használjuk!

Élő közvetítés

Az élő adásnak mindig van egy különleges varázsa. Az emberek figyelméért vívott háborúban az egyik leghatékonyabb eszköz az aktuális pillanat megosztása. 2007-ben, a magyar alapítású Ustream volt az úttörője ennek a technológiának, ők ma már 80 millió nézőnek és videoközvetítőnek szolgáltatnak. 2011-ben William herceg és Kate esküvőjét 72 millióan követték a YouTube élő közvetítésében. Az elmúlt hónapokban az amerikai elnökjelöltek három vitáját 2 mil­lióan, 1,5 millióan és 1,7 millióan követték élőben ezen a csatornán.

(A felvételeket később – nem élőben – összesen 352 milliószor (!) nézték meg ugyanitt.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!