hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kasmír robbanás előtt

2016. 12. 17.
A Kasmír régióért már három háborút vívott India és Pakisztán. A térségben, melynek nagyobb része Indiához tartozik, változatlanul fegyveres konfliktusok vannak. A helyzet békés megoldását nehezíti, hogy a két atomhatalom még azt sem döntötte el, hogy egyáltalán tárgyalnak-e egymással a kérdésről.

Sosem lehet barátság India és Pakisztán között címmel egy kerekasztalbeszélgetést tartottak Bombayben (Mumbaiban) idén novemberben, melyen részt vettem.

Egy irodalmi fesztiválon, a TATA-n voltam meghívott vendég, nekem is kellett néhány workshopot tartanom, elsősorban háborús fotográfia témakörében. Mégis meglepődtem, amikor megláttam a programkiírást. Az indiai aktuálpolitika ilyen szintű betüremkedése mindenképpen különös egy irodalmi fesztivál programjai között.

Arra, hogy tévedek, már az esti fogadáson jöttem rá a TAJ hotelben. A dologban ugyanis nincs semmi különös: a bombayi értelmiségi elitnek – és az egész országnak – égető fontosságú a Pakisztán-kérdés. India három háborút nyert szunnita muszlim szomszédjával szemben, egy negyediknek azonban tragikus következményei lehetnek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!