hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Felgyújthatták a kirgiz evangéliumi keresztények központját

2016. 12. 08.
A hatóságok szerint műszaki hiba okozta a pusztító tüzet, amiért felelősségre fogják vonni a gyülekezet vezetőit. A keresztény közösség tagjai viszont nem tartják életszerűnek, hogy az épületen belül keletkezett a tűz, és szándékos gyújtogatásra gyanakszanak. Az ugyan­akkor tény, hogy a muzulmán országban évek óta egyre nehezebb az újjászületett keresztények helyzete, a kormányzat pedig a jelek szerint mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse a gyülekezetek életét.

Kigyulladt és teljesen leégett egy épületkomplexum Biskekben, Kirgizisztán fővárosában. A hatóságok szerint egy helytelenül üzemeltetett dízelgenerátor okozhatta a tüzet – ami miatt felelősségre fogják vonni a gyülekezet vezetőit. Nagyjából ennyivel intézte el a kirgiz sajtó azt a tragikus eseményt, ami hosszú időre megváltoztatja az ott élő evangéliumi keresztények életét.

A Jézus Krisztus Gyülekezete keresztény közösség központja kedden reggel gyulladt ki, majd a lángok átterjedtek a többszintes épület nagy részére és a mellette található – a gyülekezet által működtetett – iskolára is.

A meglehetősen szűkszavú híradások még annyit hozzátettek, hogy az anyagi kár jelentős, és hogy valószínűleg az épület szerkezete és hiányos tűzvédelme tette lehetővé a lángok gyors terjedését.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!