hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Életmentés közadakozásból
Ki felel a kórházak működőképességéért?

2016. 12. 15.
Lehet azon elmélkedni, hogy a kórházi eszközbeszerzés kinek a feladata lenne, de az biztos, hogy ha tönkremegy egy gép, akkor azt a napi betegellátás biztosítása érdekében sürgősen pótolni kell. Úgy néz ki, hogy ezt nálunk leginkább közadakozással lehet megoldani – mondta el lapunknak a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány elnöke. A szervezet, amely ősszel sikeresen kampányolt egy lélegeztetőgépért, most két tönkrement altatógép sürgős pótlása miatt kéri az emberek segítségét.

„Hatalmas összefogással, az emberek fantasztikus támogatásával pár hónap alatt összegyűlt akkora összeg, hogy a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány új, életmentő lélegeztetőgépet tudjon vásárolni az intenzív osztályon fekvő gyermekek részére. Óriási segítség ez a gyermekegészségügyi intézménynek, hiszen évente 270-300 olyan, súlyos állapotú gyermeket gyógyítanak, akiknek életét mentheti meg a korszerű, mai technológiáknak megfelelő eszköz” – írja közleményében a Heim Pál Kórház alapítványa.

A kórház intenzívosztály-vezetőjének jelzése szerint most két altatógép romlott el, amiket sürgősen pótolni kellene, ezért az alapítvány újabb gyűjtést indított életmentő gépek beszerzése céljából. Az osztálynak ugyanis az évi több mint 5000 műtét lebonyolításához égetően szüksége van az altatógépekre. Smrcz Ervin, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány Kuratórium elnöke szerint eddig szakemberhiány nehezítette csak a szervezést, de mostantól a működő altatógépek száma is nehézséget okoz. Ezért ismét kérik az emberek támogatását, hogy a műtétre várás ideje ne hosszabbodjon.

Norbi, a kórházfestő

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!