hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ünnepeljünk szállodában!

2016. 11. 19.
Halk zene szól, a gyertyák fényében sejtelmesen meg-megcsillanó karácsonyi díszek meghitt ünnepeket ígérnek. Az arcokon mosoly, és szinte tapintható a nyugalom. Az asztal roskadozik az ínycsiklandó ünnepi ételektől.

Mindannyian stresszmentes karácsonyra vágyunk – egy napra, amikor minden tökéletes, amikor mindenki elégedett. Egy közösen eltöltött, meghitt ünnepre, ami megkoronázza az évet. Nyugodtan, nem kapkodva, kedélyes társalgás mellett elfogyasztott ízletes vacsorára, az alkalomhoz méltó miliőben.  Ettől az elképzeléstől azonban a valóság gyakran merőben eltér!

Az év végi időszakban agyondolgozva, fáradtan, rohanva látunk neki az ünnepek lebonyolításának. A számtalan kötelezettség mellé felsorakozó pluszfeladat, az idő és elvárások szorításában nem csoda, ha feszültség uralkodik el a családtagokon, mely az ünnepek közeledtével egyre fokozódik, és gyakran épp a legrosszabbkor robban. A családi vitákkal, idegességgel tarkított ünnepi előkészület nem éppen a legjobb bevezetése a közös ünneplésnek, a családi vacsorának. Apropó, családi vacsora: nem kis feladatot ró a háziasszonyra az alapanyagok beszerzése, az ételek előkészítése és tökéletes elkészítése, ünnepi szervírozása – és bizony előfordul, hogy a végeredmény köszönő viszonyban sincs az elképzeléssel. Ilyenkor az ajándékcsomagolástól, takarítástól és dekorálástól kimerült családanya – legyen bármennyire is béketűrő – kiborul. Ráadásul ezek után még a konyhában is csatatér várja…

Ha fontos, hogy ne csak a család apraja élvezze a karácsony meghitt hangulatát, hanem minden tagja számára élmény legyen a közösen eltöltött értékes idő, lehet kicsit másképp is ünnepelni: békében, nyugalomban, kényeztető figyelmesség és kulináris élmények közepette – szállodában! Külföldön már bevett gyakorlat, de kis hazánkban is egyre gyakoribb, hogy a családok az ünnepeket együtt, de a családi otthonon kívül töltik. Ennek érdekében már karácsony előtt egy nappal felpakolják az ajándékokat és a vásárlási lázban égő, lüktető nagyvárost felcserélik a vidék friss levegőjére, zavartalan csendjére. Vagy éppen az ünnep másnapján utaznak, hogy az ünnepek alatt még a háziasszonynak is kijusson némi lazítás, feltöltődés.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!