hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az anya, a baba és az ősbizalom
A magyarok 70 százaléka bizonytalan kötődő a kapcsolataiban

2016. 11. 28.
A korai kötődésnek meghatározó jelentősége van az emberek éle­­­tében, szorosan összefügg a kóros bizalmatlansággal, a párkapcsolatok bomlékonyságával és a rossz munkahelyi viszonyokkal is. A Hungarostudy 2013 kutatás eredménye szerint a magyar felnőttek mindössze 31 százaléka képes a biztonságos kötődésre. Ennek okairól, következményeiről, orvoslásáról, illetve a jövő generáció kilátásairól kérdeztük Csóka Szilviát, a Semmelweis Egyetem magatartáskutatóját.

Miért foglalkoztatja a korai kötődés témája?

– Eredetileg zoológus vagyok, tehát biológiai indíttatásból, illetve humánetológiai vonalon alakult ki az érdeklődés. No meg háromgyerekes anyukaként a hétköznapok szintjén is űzöm ezt a mesterséget, a korai kötődés tanulmányozását.

Mit nevezünk biztonságos kötődésnek?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!