hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Annyi a titok, hogy tojásból készül a piskóta
Sorban állnak a cukrászdák Kalmár Mónika tortáiért

2016. 11. 19.
Készült egy fotó a nagy világgazdasági válság idején a fővárosban, amin az látható, hogy a Hauer Cukrászda előtt nagy sor kígyózik. A kép jól tükrözi, hogy az emberek még ínséges időkben is ragaszkodnak ahhoz a luxushoz, hogy beüljenek a cukrászdába egy jó süteményt enni – mondja Kalmár Mónika tortakészítő, aki a mostani válság idején újságíróból gasztroblogger, majd cukrász lett. „Mónika tortája” rövid idő alatt márkanév lett a szakmában.

Tulajdonképpen már a gasztro­blogod által ismertté váltál, hiszen napi négyezres látogatottságod van.  Mennyire volt nehéz az internetes gasztrouniverzumban érvényesülni?

– Tíz évig főállású újságíró voltam, főiskolás koromtól egészen a negyedik gyerekem születéséig. Rádióknak, helyi újságnak, tévének, a Népszabadságnak dolgoztam, jobbára közéleti témákkal foglalkoztam. A negyedik gyerek után otthon maradtam, akkor kezdtem el írni a blogomat is, Praktikák sok gyerekhez címmel. Merthogy a fő témám a nagycsaládos lét ironikus bemutatása volt, de aztán recepteket is elkezdtem feltenni a napi frissítés kedvéért. A blogot 2008 óta írom töretlenül: amikor elkezdtem, még jóval kevesebb hasonló blog volt, akkoriban könnyebb volt kitűnni vele.

Egy munkapszichológus, aki csoportos leépítéseknél tanácsadó, azt mondja: az emberek sokszor nem is gondolnák, hogy akár a hobbitevékenységükből is megélhetnének.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!