hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Így szavaztak a nemzetek

2016. 11. 07.
A határozat kizárólag az arab/muszlim elnevezést használja a jeruzsálemi óváros legfontosabb helyszíneire. A Templom-hegyet „Al-Aqsa Mosque/Al-Haram Al-Sharif” néven említi (18 alkalommal), a Nyugati Falat (a Siratófalat) pedig „Al-Buraq Plaza” néven (2 alkalommal). De a hamisítás nem csak Jeruzsálemre vonatkozik: ugyanezt követi Hebron és Betlehem esetében is. Izraelt 15 alkalommal nevezi „megszálló hatalomnak”, és „elfoglalt területnek” nevezi egész Palesztinát.

A szöveg nemcsak Jeruzsálem 4000 éves történelmét hamisítja meg, hanem a Biblia minden könyvét is megtagadja. Meg akarja semmisíteni a zsidóság múltját, és meghazudtolja a kereszténységet, valamint az Újszövetséget is. Kitörli a város 7. század előtti múltját, mielőtt a mecsetek felépültek volna. Az UNESCO szerint nem létezett Dávid király városa, nem állt a Templom-hegyen Salamon Temploma, nem volt zsidó szentély Heródes korában, és a rómaiak nem a zsidóktól foglalták el Jeruzsálemet. Az ENSZ-szervezet szerint tehát nem járt sem Jézus, sem egyetlen tanítványa a zsidó Templomban, és hazudik az összes evangélium szerzője.

Az, hogy Irán és az iszlám államok megszavazták ezt a nagy hazugságot, nem meglepetés. A kommunista Kína sem ma kezdett háborút a tények ellen. De mit gondoljunk a magát a kereszténység modern védelmezőjének tartó Oroszországról? Hazudott Tolsztoj, Dosztojevszkij és Bulgakov is? Vagy mit mondjunk a világ legnépesebb katolikus országáról, Brazíliáról? A Rio fölé magasodó Megváltó Jézus szobra egy palesztin szabadságharcost ábrázol?

És a szintén a katolikus egyház bástyájának számító Mexikóról? Vagy az apartheid igazságtalan rendszerét új hazugsággal felcserélő Dél-Afrikáról?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!