hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fury zuhanása
Kokainnal bukott meg a hitvalló világbajnok

2016. 10. 14.
Alig egy évvel világraszóló sikerét követően máris száműzhetik a sport világából Tyson Furyt. A nehézsúlyú bokszvilágbajnok sportszerűtlen viselkedése és doppingügyei miatt akár eltiltásban is részesülhet. Ennél is nagyobb probléma lehet számára azonban, hogy a bokszrajongók lassan egyöntetűen követelik távozását a sportágból.

Nagyot fordult a világ szűk egy esztendő alatt Tyson Fury körül. Tavaly ősszel csak ámult a világ, miután az akkor 27 éves fiatalember nagyszerű sportteljesítményével elhódította a profi boksz nehézsúlyú világbajnoki címét. Egyúttal szórakoztató, igaz, olykor igencsak ellentmondásos megnyilvánulásaival magára vonta a nemzetközi közvélemény figyelmét is. Furyval különösen sokan szimpatizáltak a világ különböző keresztény közösségeiben, tekintve, hogy megtérésének története, illetőleg határozott kiállása a Biblia mellett a modern közéletben és a sport világában is ritkaságnak számít. (Hasonló példával ugyancsak a boksz világából a szintén ellentmondásos Fülöp-szigeteki klasszis, Manny Pacquiao szolgál.) Mára azonban Fury mind a bokszszurkolók, mind a nemzetközi média valóságos köz-ellenségévé vált. A sportért rajongó keresztények pedig leginkább pironkodva fogadhatják a róla szóló legújabb sajtóhíreket. De mi történt ezzel a mindig vidámnak tűnő, megjelenésével és viselkedésével a közönséget gyakran megmosolyogtató óriással az elmúlt hónapokban?

Száműzetés a Wembleyből

A 206 cm magas bokszoló tavaly novemberben győzte le az elmúlt tíz évben szinte verhetetlennek tűnő ukrán világbajnokot, Vlagyimir Klicskót. A győzelemmel Tyson Fury több professzionális világszervezet nehézsúlyú világbajnoki címét is megkaparintotta, és ezzel a sport világának egyik legnagyobb presztízzsel bíró elismerését szerezte meg.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!