hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kis riói történelem

2016. 08. 11.
168 aranyéremmel érkezett a magyar csapat Rióba, ahol lapzártánkig ez a szám öttel nőtt Hosszú Katinkának, Szász Emesének és Szilágyi Áronnak köszönhetően. Az újkori olimpiák összességét tekintve a nemzetek rangsorában a nyolcadikok vagyunk. A riói olimpia első napján két számban is olimpiai aranyérmet szereztünk, ezáltal – néhány órán át – Magyar­ország állt az éremtáblázat élén. Huszonnyolcadik részvételünkön először sikerült a kezdő napon két olimpiai bajnokot is avatnunk. Ezzel is történelmet írtunk.

Vannak sikerek, amit várunk és bekövetkezik, és vannak, amiben reménykedünk, aztán rácsodálkozunk, ha az mégis bekövetkezik. Ilyen Szász Emese győzelmi sorozata. Még soha nem állhatott a dobogó tetején, sem világbajnokságon, sem Európa-bajnokságon. Most 33 évesen bepótolta. Hosszú

Katinka elmúlt évekbeli eredményeiről a „lacházi Bözsi néni” is tudott, de ne felejtsük, Katinkának ez a negyedik olimpiája, és mindeddig csupán egy negyedik hellyel büszkélkedhetett. Igaz, nem volt előzmények nélküli, hogy Rióban egy korszakos világcsúcsjavítással elindította bámulatos hódító hadjáratát.

Akiknek most nem jött össze

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!