hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Háztáji hangya citromfűvel
Hogyan változhatnak meg az étkezési szokásaink?

2016. 03. 17.
Előrejelzések szerint 20-30 év múlva teljesen hétköznapinak számít majd a 3D-ben nyomtatható étel, mások az otthon tenyésztett rovarokban vélik megtalálni a jövő házias fehérjeforrását, sőt, egy amerikai fiatalember már most is havi 160 kilogramm szöcskét ad el, amelyet pár szobányi helyen tenyészt, hangsúlyozva, hogy ez az egyik legkevésbé környezet­-terhelő állattartás. Megkérdeztünk több magyar szakembert is, hogy milyen lesz szerintük a jövő táplálkozása.

A jóléti társadalmak mostani étkezési szokásai a környezeti terhelés miatt nem fenntarthatóak, emiatt is egyre több táplálkozási szakember gondolkozik azon, hogy vajon milyen lesz a jövő táplálkozása. A témában megszólalók közül többen felhívják ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a Föld elég lenne a rajta élők élelmezéséhez, és sokkal inkább a meglévő lehetőségek kiaknázatlanságáról, illetve egyenlőtlen eloszlásáról van szó, hiszen például a fejlett országokban rengeteg étel kerül a szemetesbe. Az élelmiszeripar számára alternatíva lehet az egyéb források, alapanyagok bevonása, mint például a tengeri algák vagy a rovarok, illetve sokak szerint a technika is nyújt majd megoldást, hiszen ma már léteznek olyan 3D nyomtatók, melyekkel gombnyomásra ételeket lehet előállítani.

Nézze meg a cikkhez kapcsolódó videónkat!

Az egyik olasz napilap, a Corriere della Sera nem-régiben megszólaltatta a világ harmadik legjobb ét­termének vezetőjét. René Redzepi dán szakács szerint Európa étkezési kultúrája húsközpontú – sok gyenge-olcsó húst eszünk, amiért magas környezeti árat fizetünk –, ezen jó lenne változtatni, és fehérjeforrásként a rovarfélékre hívta fel a figyelmet, illetve arra, hogy

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!