hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ha nincs mese, nincs gyerekkor
Interjú Csukás István Kossuth-díjas magyar költővel

2016. 03. 10.
Magát nem is hagytam szóhoz jutni – mondta interjúnk végén Csukás István, a nagy mesélő, akinél merőben szokatlan lett volna, ha fordítva alakul a helyzet.

Nemsokára születésnapja lesz, Isten éltesse!

– Áprilisban leszek nyolcvan éves, ami azért is érdekes, mert egy napon születtem Andersennel – csak éppen 131 évvel később. Ezt úgy tudtam meg, hogy egyszer, amikor a rádióban megünnepelték a nagy mesélő születésnapját, én nagyon meghatódtam, de aztán kiderült, hogy nem engem ünnepelnek. Viszont számomra nagy megerősítést jelentett, hogy egy napon születtem vele. Ebben a műfajban ő lett elsőként világhírű, ami a mesének is rangot adott, mert a mese, az kérem komoly műfaj.

Nézze meg a beszélgetéshez kapcsolódó videót!

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!