hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egy brüsszeli magyar vétó
Magyarország a női és a melegjogok árukapcsolása ellen

2016. 03. 10.
Magyarország megvétózott egy olyan európai tanácsi következtetést, amely a nőnap előtt egy nappal a nők és férfiak társadalmi egyenlőségével összekapcsolva a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális emberek jogainak és lehetőségeinek erősítéséről szólt volna. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint a magyar kormány támogatja a nők és férfiak egyenlőségét, ám nem tartja elfogadhatónak, hogy ezt összekössék a melegjogok kiterjesztésének ügyével.

Magyarország az Európai Uniónál olyan következtetés elfogadását szorgalmazta, amely további feladatokat határoz meg a nők érdekeinek védelmében – írta közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A tárca szerint Magyarország határozottan támogatja a nemek közötti társadalmi egyenlőséget szolgáló intézkedéseket, ezért Brüsszelben olyan következtetés elfogadását szorgalmazta a Foglalkoztatási, Szociálpolitikai, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Tanács hétfői ülésén, amely ezen a téren további feladatokat határoz meg az Európai Bizottságnak és a tagállamoknak.

A magyar álláspont szerint a nők támogatásáért még sokat kell tenni, ezért sajnálatosnak nevezték, hogy Brüsszelben ebben a kérdésben nem született döntés. Az EMMI szerint a tanácsülésen a nők és férfiak társadalmi egyenlőségével foglalkozó dokumentum elfogadását összekapcsolták egy olyan dokumentuméval, amely az LMBTI (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális) emberek jogainak és lehetőségeinek erősítéséről szól.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!