hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Házasságszervezés a világhálón
Van igény az értékközpontú online társkeresésre

2015. 11. 05.
„Mi is meglepődtünk azon, hogy mennyi ember vágyik ma arra, hogy megtalálja azt a társat, akivel élethosszig tartó házasságot köthet, családot alapíthat. Sajnos nagyon sok erő dolgozik ez ellen, mi viszont segíteni szeretnénk abban, hogy ezt minél többen megvalósíthassák, s a jelek szerint erre a segítségre nagy igény van” – mondta el lapunknak Krúdy Zsófia, a katolikus házasságközvetítő portál, a párKatt.hu vezetője. Bár minden online társkeresőnek megvannak a maga hátrányai, hároméves munkájuk tapasztalatai megértek egy beszélgetést.

2013 februárjában, Valentin napon indult el a párKatt.hu házasságközvetítő oldal, amely sajátos kezdeményezés annyiból, hogy egy felvállaltan értékközpontú alternatívát szeretne nyújtani a társkeresők kínálatában. Ugyan az emberek többsége ma komoly párkapcsolatra vágyik – a legnagyobb hazai társkereső portál, a Randivonal adatai szerint tagjaik 81 százaléka tartós kapcsolatot keres –, a párKatt.hu viszont azoknak kíván ismerkedési lehetőséget biztosítani, akik kimondottan házasságot és családot szeretnének. Tagjai nem feltétlenül vallják magukat katolikusoknak, de szimpatizálnak a katolikus egyháznak a házasság és az élet szentségéről, illetve a családról szóló tanításaival. Ezek szerves része a házasságkötésig történő önmegtartóztatás, illetve az életre szóló elköteleződés és hűség is.

„Kezdetben nem voltunk biztosak abban, hogy mennyire lesz igény egy ilyen portálra. Aztán beláttuk, hogy az online társkeresés nagyon benne van ma a levegőben, hiszen az élet szerves része lett az internet, ugyanakkor az ismerkedési lehetőségek

beszűkültek” – meséli Krúdy Zsófia, a párKatt.hu vezetője. A kezdeményezés mellett szólt az is, hogy a párKatt.hu mintájául szolgáló, tíz éve működő osztrák kathTreff.org sikerességi mutatója négyszer magasabb, mint a legnagyobb világi társkereső oldalaké, tekintve, hogy náluk 10-15 százalék a házasságkötések aránya. Németországban az egyedülállók fele tagja valamelyik társkeresőnek, és a házasságok harmada online születik.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!