hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ha a médiaháborúban elbukunk, a harctéren is nehezebb a dolgunk
– mondja Ariel Harel, az Izraeli Védelmi Erők volt alezredese

2015. 10. 15.
„Amit Magyarország tesz, és ahogyan teszi, az száz százalékig helyes, hiszen meg akarja védeni a polgárait” – mondta a Heteknek nyilatkozva Ariel Harel, az Izraeli Védelmi Erők volt alezredese az európai migránsválság és a magyar kerítésépítés kapcsán. A katonai szakértő az izraeli terrorhullám elleni védekezésről és Oroszország közel-keleti szerepvállalásáról is beszélt.

Milyen kihatással van Izrael nemzetbiztonságára az orosz katonai jelenlét Szíriában? Veszélyezteti-e ez a Szíriával közös határ védelmét?

– Amerika ma már nem tudja vagy nem akarja azt a szerepet betölteni a Közel-Keleten, mint régen, ráadásul Izrael és az USA kapcsolata sem a régi, és így kialakult egy vákuum, amit Oroszország mint szuperhatalom szeretne betölteni. Ez Izrael számára nem feltétlenül előnytelen. Természetesen az várható, hogy például az orosz–iráni szövetség csak ideig-óráig fog fennállni, amíg az érdekek ezt kívánják.

Egy esetleges katonai konfliktus során Izrael számíthat segítségre Washington vagy akár Moszkva részéről?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!