hetilap

Hetek hetilap vásárlás
David Luiz és a hit

2015. 05. 28.
A Paris Saint-Germain védőjének, David Luiznak nevétől hangos a sportvilág, aki megtérése és megkeresztelkedése után fogadalmat tett, hogy nem létesít szexuális kapcsolatot házasságkötéséig. A brazil játékos pénteken saját maga osztott meg egy képet vízkeresztségéről, amely csapattársa, Maxwell párizsi luxusmedencéjében történt a Hillsong gyülekezet tagjainak jelenlétében.  A megosztott képet egy korintusi levélből vett idézettel posztolta.

„Aki Krisztusban van, új teremtés az, a régiek elmúltak, újjá lett minden (2Kor 5:17).” „Milyen csodálatos veled élni, Uram, köszönöm, hogy szeretsz engem, s vigyázol rám. Tiéd az életem, és én a szolgád vagyok. Ezek mindig a döntéseim központjában vannak. Szeretem Istent! Ámen” – ennyit fűzött fényképéhez Luiz.

A brazil származású játékos kijelentette, hogy szerelmi életében is a bibliai modellt szándékozik követni. Barátnőjével, a jelenleg huszonhárom éves Sara Madeiraval tinédzserkorukban ismerkedtek meg, s úgy határoztak, hogy a házasélettel az esküvőig várnak.

Luiz keresztény elkötelezettsége eddig sem volt titok. Beszélt is róla, hogy „hite ad neki erőt és inspirációt, hogy játékosként teljesítsen és fejlődjön”. Alkalomadtán pedig a kamerák előtt is nyilvánvalóvá tette elkötelezettségét. A The Independent című brit lap emlékezetes képén 2011-ben Luiz éppen kézrátétellel imádkozik egyik Chelsea-beli csapattársáért, a spanyol Fernando Torresért egy fontos meccs előtt. A Chelsea azt a meccset egyébként 5–0- ra nyerte, és Torres két gólt lőtt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!