hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Falu kiadó
A magyar Megyer élni akar

2015. 03. 13.
Bérelj egy egész falut egy hétvégére! Sümegtől 10 km-re Megyeren 7 teljesen felújított és berendezett falusi házban lakhattok, de tiétek lehet a kultúr, a pajta is, és aki szeretne a közügyekbe is beleszólni 2 napig, abból akár alpolgármester is lehet, így szabadon megváltoztathatja az utcák, terek nevét. Gyertek falura, éljetek vidáman! A teljes falu bérleti díja (lakott és gazdasági ingatlanok kivételével): 210000,- Ft/ éjszaka. Az ár tartalmazza: 2 db utca (aszfaltos) / 2 db utca (szórt) / 1 db buszmegálló / 1 db hivatal / 7 db ház (vendégház) / 2 db ház (rendezvény) / 1 db lábas-pajta / 3 db ház (egyéb) / 1 baromfiudvar / 6 db ló / 2 db tehén / 3 db birka / 4 ha szántó

E nagyhatású apróhirdetésnek köszönhetően az egész magyar sajtó figyelme Megyer kisközségre irányult. Még a The Guardian is tollára tűzte a Veszprém megyei falut, ahol életvitelszerűen 13 megyeri éli életét. 

Kollégám első kérdése az volt, hogy mi a jó ebben a faluban. A természetes csönd. A zsákfalura jellemző nyugi. A ma­­gas relaxációs kvóciens. Kivéve persze a nyári rockfesztivált, ami különben a legtöbb „utast” hozza. Az a Megyer Camp. A szépen berendezett és felújított öreg házak. A háztáji gazdaság. Meg­határozó Sümeg és a Balaton közelsége.

Megyer a nyolc magyar törzs egyike volt. Vezérük Árpád. Bíborbanszületett Konstantin A birodalom kormányzása című műve szerint a Kabar, Nyék, Megyer, Kürtgyarmat, Tarján, Jenő, Kér és Keszi volt a törzsek neve. 894-ben Bizánccal szövetségben Árpád fia, Levente vezette a Megyer és Keszi törzsbeli seregeket az Al-Dunánál.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!