hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A vak komondor és a hisztériázó jogvédők

2015. 03. 26.
Ékes Ilonát, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnökét nemrég a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjének polgári tagozatával tüntette ki a köztársasági elnök. A Fidesz neves nőpolitikusát, volt ország­gyűlési képviselőjét többek között arról kérdeztük, hogy mi a különbség a konzervatív és a liberális nőjogi mozgalmak között, valamint szóba került a komondorügy és az Isztambuli Egyezmény is.

Kitüntetésének indoklásában az szerepel: „a nők közéleti szerepvállalásának erősítése és a klasszikus, családközpontú nőideál népszerűsítése érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként”. Miként fogadta a díjat?

– A díj óriási megtiszteltetés volt, és egyben elismerő gesztusnak is tartom a nők ügye felé, amit húsz év óta képviselek. Ötgyermekes családanyaként mindig a civil szférában tevékenykedtem, először a Magyar Katolikus Családegyesületnél, 2000-től pedig a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének vezetőjeként, majd 2010-től 2014-ig országgyűlési képviselőként.

Tavaly nálunk a képviselőnők száma 20-ról 9-re csökkent, arányuk 9 százalék, amivel 132 ország rangsorában a 112. helyen állunk. Erről hogyan vélekedik?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!