hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megbukott a multikulturális kísérlet Európában
Interjú a német Pegida-mozgalom szóvivőjével

2015. 01. 15.
Az iszlámot bíráló német mozgalom, a Pegida szóvivőjét nem lepte meg a párizsi vérengzés. „Családommal együtt mi is több mint egy évtizede hasonló helyzetben élünk, mint a Párizsban meggyilkolt újságírók. Három éve 24 órás rendőri védelem alatt élünk, és csak fegyveres kíséretben hagyhatjuk el a házunkat. A terroristák 5000 eurós vérdíjat tűztek ki a feleségem fejére is” – mondta a Heteknek Udo Ulfkotte, aki a legutóbbi, 18 ezer ember részvételével tartott drezdai nagygyűlés főszónoka volt.

Ulfkotte 17 éven át a legtekintélyesebb német napilap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerkesztő-riportere volt. A média és az elit összefonódásáról írt, Megvásárolt újságírók című könyve négy hónap alatt több mint 1 millió példányban kelt el Németországban. A könyv hamarosan magyarul is megjelenik.

A tekintélyes német Forsa Intézet legfrissebb – de még a párizsi terrortámadás előtt készült – felmérése szerint a német lakosság 29 százaléka egyetért a mozgalom célkitűzéseivel. A 2014 őszén Drezdában megalakult Pegida nevét a német „Patrióta európaiak a Nyugat iszlamizációja ellen” elnevezés rövidítéseként kapta. Saját meghatározásuk szerint az alapvető demokratikus jogok – szólás- és vallásszabadság, a nők egyenjogúsága – védelméért küzdenek, bírálóik szerint azonban rasszisták, és gyűlöletet keltenek a muszlimokkal szemben.

Mohamed nem volt „Charlie”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!