hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Már csak a röhögés marad vagy a székláb
Interjú Merényi Dániel karikaturistával

2014. 11. 20.
Miért kell csípőből vágnia Mari néninek egy átlagos Spar négyes kasszájánál, hogy mennyibe került a felcsúti stadion? – teszi fel a kérdést Merényi Dániel (grafitember), az egyik legnépszerűbb magyar karikaturista. Korábban a reklámszakmában dolgozott, majd négy évet élt a Dolomitokban, ahonnan tévedésből tért haza. Kézműves kerékpárvázakat készít, mellette pedig az Index.hu Napirajz című rovatában jelennek meg politikai témájú rajzai. Azt mondja, karikatúrái sikerét a felháborodás és az összekacsintás adja.

Mennyien látják egy-egy rajzodat?

– Fogalmam sincs. Korábban a saját oldalamon napi 11-13 ezer látogató volt a csúcs, de mióta az Indexen is szerepelnek a rajzok, ez jóval magasabb szám lehet. De nem kérdezem, nem is szeretném tudni. Visszafogna a munkában, ha érezném a súlyát, hogy mennyi embernek kell megfelelnem.

Öt éve egy interjúban azt mondtad, hogy konkrétan a politikával, politikusokkal nem foglalkozol, inkább a magyar népléleknek tartasz görbe tükröt. A mostani rajzaid viszont többnyire konkrét politikai ügyek kapcsán születnek. Te változtál ennyit vagy a közélet?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!