hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Európa jövője a család és a nemzetállam
– mondja Jan Dziedziczak lengyel konzervatív képviselő

2014. 08. 07.
Jan Dziedziczak lengyel parlamenti képviselő, a Jog és Igazságosság párt tagja egyike Európa azon új generációs politikusainak, akik teljes mellszélességgel kiállnak a zsidó-keresztény értékrend, a hagyományos családfelfogás, az európai értékek védelme és az európai nemzetek szuverenitása mellett. A képviselővel olyan érzékeny témákról beszélgettünk, mint az európai bevándorlás­politika, az azonos neműek privilegizálása, illetve a nyugat-európai államok felelőssége Kelet-Európa több évtizedes gazdasági lemaradásában.

Ön miben látja az európaiság alapját, melyek az Európai Unió országait egyesítő közös értékeink?

– Alapvető fontosságúnak vélem mind az európai integráció, mind az egész földrész szempontjából tisztázni, hogy mit jelent pontosan „Európa” fogalma. Európa országait olyan értékek egyesítik, amelyeket az országok már korábban is egyaránt nagyra becsültek. Számomra ezek leginkább a család, az antik és keresztény értékek, az antikvitás öröksége, a római jog. Ezeket kívánjuk megvédeni. A 21. század a civilizációk egymásnak feszülésének kora. A mi hagyományos, zsidó-keresztény alapokon álló társadalmunk ütközik a szélsőséges iszlamista világgal, amely gyökeresen ellentétes elveket vall a családról, a nők jogairól, illetve az egyén szerepéről a társadalomban. Ahhoz, hogy ezeket az értékeket megőrizzük, kívánatos Izraellel is szorosabb kapcsolatot ápolnunk és együttműködnünk, hiszen Izrael voltaképpen kapuként szolgál a mi civilizációnk felé. A radikális iszlám árgus szemekkel figyeli Izraelt, amely ezáltal lakmuszpapír is annak kimutatására, hogy Európa értékei mennyire képesek helytállni a modern idők viharában. Jeruzsálem kulcsfontosságú ebből a szempontból, hisz az európai vallások bölcsője is, így annak esetleges elvesztése egyúttal azt is jelezné, hogy a civilizációnk nem képes megvédeni önmagát, és a kapuit szélesre tárva, kiszolgáltatottan áll az esetleges támadások előtt. Ha tétlenül állunk, a gyermekeink és unokáink Európája alapjaiban más lesz, mint a mienk.

Izrael szimbolizálja az európai értékeket, míg ugyanezen értékek Európában egyre hanyatlanak…

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!