hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Alvilágbajnokság

2014. 07. 10.
Fogadási csalások, drogbűnözés és gyermekprostitúció – a nemzetközi sajtó nem csak a drámai meccsekről és a briliáns gólokról tudósít a brazíliai világbajnokság kapcsán.

Nem véletlenül kapott ki Kamerun válogatottja 4–0-ra horvátoktól – állítja Wilson Raj Perumal. A 48 éves szingapúri férfi szavaira érdemes odafigyelni, ő volt ugyanis a nemzetközi bundamaffia egyik feje – és sokak szerint a múlt idő használata nem is indokolt. A férfit az elmúlt húsz évben többször is letartóztatták már nemzetközi fogadási csalások miatt, de egyszer sem ítélték el hosszabb időre. Elmondása szerint a FIFA jelzőrendszere egyszer sem buktatta le. A hazai bundaperekben is érintett volt: vádalkut kötött a magyar hatóságokkal. (Jelenleg egyébként Debrecenben él.) 

A „szakértő” a jelzett meccs előtt a Der Spiegel oknyomozó munkatársával beszélgetett a Facebookon, akinek részletesen leírta a mérkőzés várható forgatókönyvét. Mint mondta, az afrikaiak négy góllal fognak kikapni, és az első félidőben az egyik játékos piros lapot fog kapni. Aki látta a meccset, talán emlékszik rá, hogyan könyökölte hátba Alex Song a horvát Mario Mandzukicót a 40. percben. A vége pedig 4–0 lett, a horvátoknak.

A FIFA biztonsági igazgatója, Ralf Mutschke szerint persze a bundára nincsen semmilyen bizonyíték. Naponta figyelik a fogadási arányokat, és ha valami kiugrót tapasztalnak, akkor automatikusan riadót fúj a rendszer. Éppen az a rendszer, ugye, amelyet Perumalnak eddig mindig sikerült kijátszania. A szingapúri férfi ráadásul még tovább ment: szerinte a kameruniak Mexikó és Brazília elleni meccse is bunda volt, és az afrikai csapatból heten érintettek a csalásban.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!