hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Német falu a dzsungelben

2014. 07. 06.
Campo Bahia - azaz a németek nem bíznak semmit a véletlenre. Az egzotikus hely ugyanis a nemzeti futballválogatott gondosan megtervezett és felépített brazíliai átmeneti lakóhelyét takarja, ahol a focisták ideális körülmények között tölthetik el a szabadidejüket.

A csapat néhány nappal a vébé kezdete előtt költözhetett be a helyre, amelyről Mario Götze a Twitteren azonnal közzé is tett néhány fotót, de nem csak őt nyűgözte le a helyszín. A „német falu” 15 ezer négyzetméteren terül el és 1,5 millió euróba fog fájni a bérleti díj a Német Futball Szövetségnek (DFB). A dzsungeltáborban 14 elbűvölő ház található, egy óriási úszómedence, egy étterem, egy futballpálya és 65 lakóhelyiség. Hét brazil és német művész díszítette fel a falut, amelyet elvileg a vébé után is hasznosítani fognak.

A helyszínt természetesen alaposan előkészítették. Az alaposságnak egyetlen nagy ellensége volt, mégpedig az időhiány. „Természetesen volt néhány pillanat, amikor még én is kételkedtem” – nyilatkozta Tobias Junge, a Campo Bahia építésvezetője. A késlekedés okaként a brazil munkamoráltól kezdve a „gyilkos szúnyogokon” át a drogmaffián keresztül egészen egy feltételezett vegyszerszennyezésig minden felmerült. A helyszínen 300 munkás dolgozott, egyikük szerint sok minden még a beköltözés időpontjában is befejezésre várt, de ennek ellenére „a németek jól fogják érezni magukat”.

Maga a tábor egy 900 fős település, Santo André közelében található. A németek számára fontos volt a könnyű megközelíthetőség: a hely alig 45 percnyire található a repülőtértől. A falu lakosai már hónapokkal a vébé kezdete előtt németül tanultak, és az érkező csapatot lelkes különítmény várta német zászlókkal.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!