hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A kisember és az óriáscég
Oroszi László pert nyert az Adidasszal szemben

2014. 02. 20.
Jó érzés lehet, ha az ember találmányát maga David Beckham reklámozza. Oroszi Lászlóval megtörtént a „csoda”: speciális futballcipőit az angol világsztár népszerűsítette. A történet egyetlen szépséghibája, hogy a magyar feltaláló és Beckham közé beékelődött az Adidas. Tizenkét évnyi pereskedést követően a bíróság most kimondta: a sportszergyár szabadalombitorolást követett el. Oroszi Lászlóval beszélgettünk.

1996. október 14-én jelentette be szabadalmát az irányítósávos futballcipőre. Hogyan alakult ezután a találmány sorsa?

– A Tisza Cipőnél elindultak a fejlesztési és kivitelezési munkák, melyben segítségünkre volt Nagy László olimpiai bajnok labdarúgó is. Újpesten és Siófokon is tesztelték a cipőt, elégedettek voltunk az eredményekkel. A kilencvenes évek végén Kölnben is bemutattuk az újdonságot, ezután az Adidas fejlesztési igazgatója felkereste a Tisza cipőgyárat azzal, hogy neki is nagyon tetszik a cipő, érdekli, kérne belőle egy párat kipróbálásra. Miután kiküldtük nekik a mintadarabot, teljes csend lett. Gondoltam, biztosan nem érdekli őket.

Mikor került a képbe David Beckham?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!