hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Charlie Rose beszélgetése Sir Alex Fergusonnal
A rossz vesztesekből lesznek a győztesek

2013. 10. 16.
„Ha egyszer megnyertél valamit, abból nem lehet örökké megélni. Meg kell nyerni a következő trófeát is, hogy a győzelemből mentalitás legyen. Ez az igazi kihívás” – mondta Sir Alex Ferguson, a Manchester United volt menedzsere, aki tavasszal 27 év után távozott az általa csúcsra emelt klubtól. Az alábbiakban az amerikai tévés személyiség, Charlie Rose által készített beszélgetés szerkesztett változatát közöljük.

Egyszer azt mondta, hogy egy játékos, vagy bármely ember számára nincs jobb annál, mintha azt hallja: „szép munka, jól van”. Miért?

– Az emberek gyakran túlzásokba esnek, szuperlatívuszokat használnak: fantasztikus, csodálatos, meg ilyenek. Szerintem a legjobb, ha erre a két szóra szorítkozunk: szép munka. A játékosok is rájönnek erre, ha tőlem hallják ezt a mondatot, tudják, hogy elégedett vagyok, és hogy ennél nagyobb dicséretet nem kaphatnak. A „szép munka” mindig megteszi a hatását.

Korábban játékos volt, aztán menedzserként is dolgozott, 1986-ban pedig megérkezett a Manchester Unitedhez. Ez hogyan történt?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!