hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Anya már nem jön haza
Nagy közfelháborodás kíséri a soroksári tragédiát

2013. 10. 10.
Nemcsak a kocogás közben meggyilkolt soroksári családanya halálhíre háborította fel a helyieket, hanem a rendőrség szűkszavú kommunikációja is, valamint az, hogy a hír majdnem elsikkadt. Lapzártakor nincs meg a tettes, ugyanakkor az áldozat férje megrázó részletességgel beszélt a tragédiáról a Heteknek.

„Holtan találtak egy 36 éves nőt Budapesten, a XXIII. kerületi Szigetdűlő területén. A police.hu szerint bűncselekmény áldozata volt. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást.” Mindössze ez a rövid közlemény jelent meg azt követően, hogy 2013. szeptember 25-én az esti órákban meggyilkolták K. Krisztinát. A rendőrség ezen kívül – a nyomozás érdekeire tekintettel – még öt nappal később, szeptember 30-án sem adott bővebb tájékoztatást, csupán annyit tudatott egy újabb közleményben, hogy nagy erőkkel, 14 nyomozóval keresik az elkövetőt.

A gyilkosság óta eltelt öt nap alatt azonban a környékbeliek Facebook-csoportot hoztak létre, ahol a felháborodásuk kifejezésén túl megkezdődtek a találgatások is. A Soroksár Online oldalán szeptember 29-én az olvasókhoz fordult: „Tisztelt Olvasók! 7480-an látták a hírt, és nyilvánítottak részvétet K. Krisztina hozzátartozóinak, emlékeztek meg Krisztináról. Szándékunkban áll a rendőrséget megkeresni és feltenni számukra kérdéseket Soroksár közbiztonságáról és természetesen a szörnyű tragédiáról, arról, hogy hol tart a nyomozás, milyen információk állnak a rendelkezésükre.”

Az áldozat egyik ismerőse – egy volt rendőr – előbb nevét vállalva nyilatkozott a Heteknek, ám szerda reggel közölte, csak anonim módon jelenhetnek meg a tőle kapott információk: „Hétvégére már elterjedt a gyilkosság híre, de a részletekről és a nyomozásról nem tudtunk semmit.” A helyiek megemlékezést tartottak Krisztina emlékére. A játszótér kerítésére kitették fotóját és egy búcsúverset. Az idő telt, információk azonban nem jöttek, sőt, egyre inkább úgy találták, hogy a hallgatás fala kezdi körülvenni a történteket. „A Páva lány megtámadása brutális volt. Bándy Kata meggyilkolása még brutálisabb volt. De amit Krisztinával tettek, az többszörösen brutális volt, a rendőrség mégsem lépett a nyilvánosság elé”, magyarázta informátorunk, miért nőtt a felháborodás a helyiekben napról napra. A kerületi rendőrség annyit közölt, hogy senki ne menjen futni a sötétben, ami inkább olaj volt a tűzre.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!