hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Meghurcolva
Interjú a jogerősen felmentett Schönstein Sándorral

2013. 09. 26.
Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007 húsvétján ölték meg különös kegyetlenséggel az otthonában. A rendőrség egy év alatt mintegy száz tanút hallgatott ki, ujjlenyomatokat, DNS-mintákat rögzített a helyszínen, és egy sor szakértői véleményt szerzett be. Miután azonban sem a gyilkosság eszközét, sem a tettest nem találták meg, az ügyészség az addig tanúként kihallgatott Schönstein Sándort, az áldozat fiát vádolta meg a gyilkossággal. A fiatalembert 2008 tavaszán előzetes letartóztatásba helyezték. 

Amikor még tanúként hallgatták meg, érezte, hogy önre is gyanakodnak?

– Nem. Abszolút jóhiszemű és segítőkész voltam a rendőrséggel. Első körben volt egy poligráfos vizsgálatom, mert a holttest megtalálójaként én is gyanús személynek számítottam, ám a hazugságvizsgálat engem igazolt. Ezután megnyugodtam, azt gondoltam, a rendőrség a valódi tettes után fog nyomozni.

Hogy zajlik egy ilyen vizsgálat?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!