hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét, amikor minden összejött
Kis hely, nagy foci és ingyen sör

2013. 06. 13.
Kondás Elemér a 26. percben ugrik fel először a kispadról, amikor csapata, a Debrecen TEVA gólt kap az MTK-tól. Lesgyanús szituáció, de hát gól az, amit a bíró megad. Még pár perc, és nekünk is fel kell állnunk a kényelmetlen ülésről, mert vár Felcsút, vár a Puskás Akadémia FC–Sopron Gysev NB II-es mérkőzés. Ezen a ponton persze megkérdezhetnénk, hogy miért hagyunk hátra egy jó színvonalú első osztályú meccset – végül 3–1-re nyert az MTK, ám mivel a Honvéd ikszelt, így is lemaradt a nemzetközi kupaszereplést érő dobogóról –, szóval miért hagyjuk ott az MTK–Debrecent a Puskás Akadémia–Sopron kedvéért. Nos, legfőképpen azért, mert az eredménytől függetlenül a Puskás Akadémia már feljutott az NB I-be, így a mérkőzés végén komoly ünneplés várható. És ki tudja, talán ott lesz az akadémia alapítója is.

Felcsúton szakadó eső fogad, néző egy szál se, igaz, még háromnegyed óra van a kezdésig. Nem jön, mondja egy helyi lakos, különben már itt lenne a slepp is.

Minden nem sikerülhet, ezt már a pocsék idő kapcsán gondoljuk: a túlzottdeficit-eljárást megszüntetik, a Puskás már bajnok, az alapító a héten volt 50 éves, második kormánya három, és még népszerű, a Videoton ezüstérmes az első osztályban. Mi ez a kis eső ehhez képest? Aztán, láss csodát, eláll. Mire a fiúk kifutnak a kezdésre, el is lehet tenni az ernyőket. Várhidi Péter korábbi szövetségi kapitány is kiszáll elegáns autójából, és lebaktat a fából készült lelátóhoz. Már vagyunk vagy kétszázötvenen, amikor Nagy Róbert síp­jelére – az asszisztensek Márkus és Bozó – elkezdődik a találkozó.

A domboldalról meglepő a látvány: tíz futballpálya fekszik szép rendben a lábaink előtt. És persze a stadion, az akadémia és Felcsút büszkesége. A tervek szerint jövő májusban már ott játsszák a meccseket. A munkálatok szombaton is folytak, a Makovecz Imre álmodta létesítmény íves betonpillérei, mint távoli lakótelep emelkednek a zöldellő tájban. Nem is gondolná az ember, hogy a kész stadion csak 3500 néző befogadására lesz alkalmas. Igaz, ez sem kis szám, ha a falu 1800-as összlakosságát vesszük alapul. Ráadásul fedett lelátókkal, nemzetközi minősítéssel.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!