hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Német alföld

2013. 05. 23.
A német precizitás és a magyar szenvedélyesség ötvözetére büszkék a kecskeméti Mercedes gyárban. Azt nem tudni, hogy az illetékes reklámszakemberek mennyit gondolkoztak azon, hogy magyar részről milyen tulajdonságot dobjanak a „közösbe”, az viszont egyértelmű, hogy az üzem minden elemében tükrözi a német precizitást.

A kecskeméti Mercedes gyárba nem egyszerű a bejutás – legalábbis újságíróként. A Hetek riportkérelme jó egy hónapot keringett az illetékesek között, mire jött az e-mail: egy újságírócsoport tagjaként élőben is megtekinthetem, hogyan működik az üzem. Érdeklődésemre egy kedves női hang arról tájékoztatott a telefonban, hogy „nyugodtan bízza ránk magát”.

A hang tulajdonosa nem okozott csalódást: Annamária férfiakat megszégyenítő szakértelemmel kalauzolta körbe a zsurnalisztákat. Nem is akármilyen bónuszként pedig meghallgathattuk Frank Klein gyárigazgató csaknem egyórás prezentációját. De haladjunk sorjában! 

Az egyéves születésnapját néhány hete ünneplő gyár minden elemében a világszínvonalú multinacionális üzemek világát jeleníti meg. Az összesen 310 ezer négyzetméternyi bruttó alapterületű üzemcsarnokok között igényes zöldfelületek, pihenőhelyek, utcák, terek – mint egy futurisztikus kisváros. Jelenleg 161 hektár van bekerítve, de a Daimler-csoport több mint 440 hektárnyi területet vásárolt meg, vagyis a gyár mérete a jövőben akár meg is duplázható – magyarázza idegenvezetőnk.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!